Amersfoort

Een moslim bidt per dag vijf keer. Dit lijkt misschien veel, maar samen nemen ze niet zoveel tijd in beslag. Het is een van de vijf zuilen en men is dus verplicht het te verrichten. Het gebed wordt een salat genoemd. Ook mag je samen bidden met anderen of alleen als je daarvoor kiest. De gebedstijden verschillen voor elke plek op aarde. Deze worden berekend aan de hand van graden.

Hieronder vindt je een kort overzicht van de gebedstijden in Amersfoort.

Gebedstijden Amersfoort

Let op: Tijden kunnen per moskee verschillen. Tijden zijn ter indicatie en worden getoond via islamicfinder.org. 

Je kunt zien dat er op sommige dagen om dezelfde tijd wordt gebeden en weer op andere dagen verschilt het met enkele minuten. In sommige landen beschikt men ook over gebedshuizen. Hier komen mensen van hetzelfde geloof bij elkaar om samen te bidden en soms ook om te mediteren. Het gebedshuis van de moslims heet een moskee. Traditioneel bidden mannen en vrouwen gescheiden van elkaar.

De meeste moskeeën zijn rechthoekig gebouwd. Er is een open binnenplaats voor de rituele wassing. De ruimte waar gebeden wordt bestaat meestal uit twee gedeelten: een deel voor de vrouwen en een deel voor de mannen. Voordat je de gebedsruimte binnengaat zijn er schoenenrekken waar je je schoenen in kunt plaatsen. De lange slanke torens op een moskee heten minaret. In landen waar de meeste mensen moslim zijn, roept men vanuit de minaret dat het tijd is om te bidden.